Belachelijke onderzoeken

We moeten maar niets meer geloven van al die medische onderzoeken. Je mocht tot voor kort vooral niet dik zijn, want daar kreeg je niet alleen diabetes van, maar ook kanker, waarbij door de heren en dames wetenschappers nog steeds wordt geruzied over de vraag of dat nou door buikvet of door heupvet komt. Oftewel, ben je een ‘appel’ of ben je een ‘peer’? appels of peren

En toen – opeens – bleek dat dikke mensen een betere overlevingskans op de intensive care hebben. Dus waar is die kruistocht tegen de dikkerds dan goed voor geweest, als ze uiteindelijk waarschijnlijk net zo lang als de dunnerds leven? Maar we zijn er nog niet. Het wordt alleen maar verwarrender, want nu lees ik weer dat je vooral maar niet te lang moet zijn, want ook daar krijg je kanker van. Dus daar kom ik dan als klein dikkertje opnieuw mooi mee weg!

Weet je wat ik denk? Als je maar lang genoeg naar een oorzakelijk verband zoekt, kan elke wetenschapper wel iets vinden dat zijn of haar hypothese ondersteunt! Niet meer lezen dus, de uitslagen van al die belachelijke onderzoeken. Gewoon doorleven, tevreden met jezelf zijn en plezier maken, dat lijkt me nog altijd het beste medicijn.

En of het nou appels of peren zijn, het is allebei fruit en even lekker!

Blog Categorieen