Interesses

Vanaf een jaar of vier ‘schreef ik in mijn hoofd’, waarmee ik bedoel dat ik met behulp van mijn oneindige fantasie een verhalenvertelster werd. Als lagere schoolmeisje las ik soms meerdere boeken tegelijk. In de puberteit hield ik een dagboek bij, wat evolueerde in het schrijven van gedichten en korte verhalen, waaraan ik ook zoveel jaar later nog steeds plezier beleef. Maar het meest trots ben ik toch op mijn eerste roman, ‘Tristan’, waaraan ik op een zaterdagochtend in 2007 zomaar begon, omdat ik het gewoon niet langer kon uitstellen.

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik op het Engelse taal- en cultuurgebied georiënteerd. Vanaf een jaar of veertien las ik liever het Engelse origineel van een boek dan de Nederlandse vertaling. Daardoor – maar ook door mijn huwelijk met een Brit en de tweetalige opvoeding van mijn zoons – ben ik in het Engels ‘as good as a native speaker’ geworden.

Sinds een aantal jaren heb ik een eerdere passie nieuw leven ingeblazen: schilderen. Ik heb het schilderen om twee redenen nodig: (1) als concentratieoefening en (2) als mogelijkheid om me – naast het schrijven – ook nog op een andere manier emotioneel te uiten.

Blog Categorieen